PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork

четвртак, 5. јун 2014.

Prehrana prije i poslije treninga

Ono što jedemo prije i poslije treninga ima velik utjecaj na to kakvi će biti rezultati vježbanja

Idealna hrana za maksimalan rezultat prije i poslije vježbanja



Prije treninga

Poželjno je jesti od sati pol do sat vremena prije treninga. Pritom treba paziti na količinu kako hrana ne bi omela probavu ili izazvala nelagodu na treningu. Idealna porcija iznosioko 15 dkg, a osim jela vrlo je bitna i hidratizacija (voda ili neki hidrirajući napitak kao što je H3O).



Planirate li trening snage, dobro je ideja uključiti kofein (preporuka Guarana), bademe ili avokado, jer te vrste namirnica potiču otpuštanje dopamina. Preporuka kao hidrirajući napitak koristiti tokom treninga Thermojetics napitak (baza je zeleni čaj) jer sadrži malu dozu kofeina bitnog za otpuštanje dopamina. Dopamin je povezans motivacijom, elanom te kontrolom mišića i njihovom funkcijom. Jela s ribom ili junetinom dobra su kombinacija jer imaju pozitivan utjecaj na živčani sustav.



Dobro je prije treninga popiti i šalicu zelenog čaja (Thermojetics čaj) ili jesti bobičasto voće. Ako ciljate na povećanje mišićne mase, tada neka obrok bude baziran na proteinima.

Izbjegavajte ugljikohidrate i šećere, jer oni povećavaju razine serotonina umjesto dopamina, zbog čega je trening manje efikasan.

Prije treninga snage dobro je popiti zeleni čaj i jesti bademe, a poslije popiti shake od zelenog povrća. Želite li smršavjeti, ne jedite prije već sat vremena poslije vježbe


Nakon treninga

Nakon svake vrste vježbanja, obrok bi trebao uključivati i ugljikohidrate i proteine da bi se osnažile kosti i povećala mišićna masa. Tekući obrok, poput Formula 1 proteina treba sadržavati 1 gram proteina na svakih 4 grama ugljikohidrata i treba ga pojesti odmah nakon treninga.
Tekući bi obrok nakon sat vremena trebao slijediti i kruti koji sadrži proteine i kompleksne ugljikohidrate u jednakom omjeru. Dobar je odabir zobena kaša i bjelanjci, piletina i krumpir ili tuna i tjesteninu.

Želite smršaviti

Ako je osnovni cilj vašeg vježbanja mršavljenje, preporučujem trening odmah ujutro, na prazan želudac ili popiti sat i pol do sat vremena prije treninga jedan nemasni shake od Formule 1. Tako se tijelo prisiljava ta koristi vlastite zalihe i povećava potrošnja masnoća. Nakon treninga najbolje je pojesti kompletan obrok, oko sat vremena nakon vježbanja. Preporuka: Kompletan obrok sadrži sve potrebne tvari koje tijelu trebaju za oporavak i izgradnju. Preporuka: Shake od Formule 1 popiti unutar sat vremena nakon treninga, po mogućnosti u prvih 30 minuta nakon završetka treninga.

Zapamtite: Vaš uspjeh ovisi od 80% prehrane i 20% treninga. Obratite pažnju na prehranu!


Нема коментара:

Постави коментар